Vi är Fengco

Fengco Real Time Control AB är ett företag med över 25 års erfarenhet inom modellbaserad och datadriven utveckling och reglerteknik. Vi är specialister på inbyggda system med realtidskrav. Vi erbjuder både hård- och mjukvara samt kursverksamhet och konsultarbete så att ni snabbt kan komma igång och kunna lägga tiden på er kärnkompetens. Vi kan också hjälpa er att uppfylla standarder som AUTOSAR och ISO 26262.

Fengco representerar dSPACE, med dotterbolagen Intempora och UAI, samt Model Engineering Solutions i Sverige och vi kan därmed erbjuda kraftfulla verktyg som stödjer er i hela utvecklingsprocessen, från prototyphårdvara till verifiering av den färdiga produkten. Våra verktyg är välanvända inom utveckling av styrsystem för fordon, flyg samt övriga mekatroniska system.

Våra Partners

dSPACE

dSPACE är ett världsledande företag inom områderna utvecklings- och testverktyg för styrsystem (electronic control units (ECU)) och mekatronik. dSPACE var ett av de företag som öppnade detta marknadssegment för 25 år sen och fortsätter att bibehålla sin innovationskraft. Med användning av dSPACE-system kan tillverkare av styrsystem och ECU:er dramatiskt reducera sin utvecklingstid och kostnad samtidigt som de ökar produktiviteten. dSPACE-verktygen är det ideala valet i den modellbaserade utvecklingskedjan för inbyggda system. 

Läs mer

MES

Model Engineering Solutions GmbH (MES) är specialiserade på integrerad kvalitetssäkring av modellbaserad fordonsmjukvara. Det mest kända verktyget i MES:s utbud är Model Examiner (MXAM), vilket är marknadsledare för kontroll av riktlinjer (guideline checkning) av Simulink®- och TargetLink®-modeller. MES ger också enskilda konsulttjänster och anpassade utbildningar för företag som vill införa eller förbättra sin befintliga verksamhet inom modellbaserad utveckling, införa ny teknik såsom AUTOSAR eller uppfylla nya krav som tex ISO26262. MES kunder är stora OEM-företag och leverantörer inom fordonsindustrin. MES är en TargetLink Strategic Partner hos dSPACE GmbH och en MathWorks Product Partner. 

Läs mer

Intempora

Intempora är en partner för testning av multisensor förarassistans-system. Deras huvudsakliga produkt är RTMaps, en komponentbaserad mjukvaruutveckling och körtids-miljö för PC och inbäddade ARM plattformar. RTMaps är optimerad för CPU-effektivitet med flerkärniga och distribuerade system. Programmet möjliggör användare att tidsstämpla, spela in, synkronisera och spela upp data från olika sensorer och fordonsbussar. RTMaps erbjuder också en kraftfull miljö för prototyper, testning och benchmarking av algoritmer inom multisensor-applikationer, genom att integrera användares egna C++, Simulink eller Pythonkod. RTMaps är integrerat med dSPACE verktygskedja för rapid prototyping, software-in-the-loop och hardware-in-the-loop-testning.

Läs mer

understand.ai

Understand.ai (UAI) är ledande inom artificiell intelligens med fokus på automatiserad dataanalys, dataannotering och scenariogenerering för autonoma fordon. UAI levererar högkvalitativ tränings och valideringsdata, för att möjliggöra utveckling av datorvisioner och maskininlärning. UAI blev en del av dSPACE i juli 2019, och har stärkt Fengcos utbud genom att erbjuda unika, integrerade utveckling- och testlösningar för autonom körning.

Läs mer