Fordonsindustrin

Verktyg för Fordonsrelaterad mjukvaruutveckling

Tools for automotive software development

dSPACE-system används framgångsrikt hos internationella tillverkare inom fordonsindustrin för att utveckla och testa inbyggda system. 

Vi erbjuder en komplett och integrerad utvecklingsmiljö för inbyggda system. Våra hårdvaru- och mjukvaruverktyg är praktiska att använda och sparar värdefull utvecklingstid och pengar, oavsett om du använder dem under hela processen eller bara för enskilda projektfaser. dSPACE-system stöder etablerade utvecklings- och valideringsprocesser, även med avseende på funktionella säkerhetskrav, och ger dig sätt att anpassa dina processkedjor till nya utmanande behov. Valda samarbetspartners från dSPACE Partner Program såsom Model Engineering Solutions (MES) kompletterar portföljen med sina egna toppmoderna produkter. Med ständiga innovationer, nyckelteknologier och standarder och dedikerad service och support hjälper vi dig att uppnå långsiktig framgång och implementera dina visioner.

Autonom Körning

autonomous driving

Autonom körning är i fokus för många fordontillverkares utvecklingsverksamhet. Krav som 360° redundant surroundvy med många heterogena sensorer, högprecisionspositionering och uppkoppling mot omgivningen är också utmanande ämnen för oss som verktygsleverantörer. 

Vårt svar på detta är en verktygskedja för autonom körning som stöttar utvecklingsprocessens alla steg. Unika snabba prototyplösningar  högpresterande plattformar och en skräddarsydd mjukvarumiljö möjliggör utveckling av kompletta multisensorapplikationer i fordonet, från perceptions– och fusionsalgoritmer till realtidsregler. Den betydande mängden test som behövs för verifiering kan hanteras endast genom att flytta en del av testningen till software-in-the-loop (SIL) simulering. PC-kluster möjliggör en hög testgenomströmning genom att kraftigt parallellisera datornoder och simuleringar samtidigt som man maximerar skalbarheten. För releasetester förblir Hardware-in-the-loop (HIL) simuleringen oumbärlig. En av de största utmaningarna för detta är att integrera verkliga omgivningssensorer som kamera, radar eller lidar samt sammanställning av helhetsbilden, så kallad “sensor-fusion”. Fengco erbjuder ett komplett utbud av integrationsalternativ, från enkel restbus-simuleringstekniker och rådata-injektion till over-the-air-stimulering. 

E-Mobilitet

Elektromobilitet

Mot bakgrund av växande miljöhänsyn måste framtidens bilkoncept lämna förbränningsmotorer bakom sig och lita på alternativa kraftsystem. Elektriska enheter är den ideala lösningen eftersom de är oberoende av begränsade naturresurser och fungerar utan utsläpp om de körs med el från förnybar energi. När elektrifieringen av fordon fortsätter fokuserar den nuvarande utvecklingen på felsäkra lägen, ökad räckvidd och effektivitet för elektriska drivlinor, minskade laddningstider och förbättrade lagrings- och laddningsmöjligheter. 

Ett elfordons batteri laddas upp på en laddningsstation, som vanligtvis är en del av en komplex laddningsinfrastruktur. Den senaste utvecklingen gör det möjligt för elfordonet och laddstationen att kommunicera med varandra för att optimera energiutbytesprocessen och schemalägga laddningstider – ett koncept som kallas ”smart laddning”. 

Kontakta oss