Rapid Control Prototyping (RCP)

Rapid Control Prototyping

dSPACE:s flexibla prototypsystem är ett verktyg för att på ett smidigt sätt utveckla regleralgoritmer. En Simulink®-modell kompileras och laddas ner med en knapptryckning och exekveras sedan på realtidsplattformen. Realtidsplattformarna från dSPACE är utrustade med många in- och utportar samt olika kommunikationsbussar, vilket ger möjlighet att koppla in all möjlig hårdvara till plattformen. dSPACE tillhandahåller ett Simulink®-bibliotek (RTI) för enkel konfiguration av de fysiska gränssnitten. Det ger full kontroll på alla parametrar som dessutom kan ändras och mätas i realtid, vilket underlättar utveckling och utvärdering av dina regleralgoritmer.

Realtidssystemen finns som allt från kompakta MicroAutoBox (MABX) till modulärt uppbyggda system. Dessa kan vid behov kompletteras med ett modulärt koncept för signalkonditionering och drivsteg i form av RapidPro.

Experimentprogramvara

När realtidsapplikationen är nedladdad och körs på plattformen vill man som användare gärna kunna interagera med applikationen, ändra parameter värden och visualisera data är självklarheter men även mer avancerade användarfunktioner som att köra skript på PC:n.  Detta gör man med ControlDesk Next Generation där man kan styra och läsa från applikationen i realtid. Det finns också möjlighet att behandla mätdata för avancerad analys och givetvis spela in till disk. I ControlDesk Next Generation designar man själv sitt applikationsgränssnitt.

Bypassing

Förutom att enbart använda en realtidsplattform från dSPACE så kan man även ha ett koncept där man återanvänder delar av ett existerande styrsystem för tex gränssnitt till sensorer och ställdon.  Själva funktionsutvecklingen sker fortfarande på en dSPACE plattform som läser och skriver data via t ex. en buss till det existerande styrsystemet.

Kontakta oss

Våra Tjänster

Vi hjälper er att snabbt komma igång med er dSPACE-utrustning och ställer vår kompetens till förfogande i alla delar av ett utvecklingsprojekt – från kravframtagning och design till test och verifiering.

Våra Tjänster

Läs Mer